Solenergi och energilagring

Installera solpaneler och upptäck hur lönsamt solenergi kan vara. Sänk elkostnaderna och öka värdet på fastigheten med hjälp av solen. Vi på Takorama Elteknik satsar på förnyelsebar energi och vi ser en ökad efterfrågan på solenergilösningar från våra kunder. Vi erbjuder solcellsanläggningar, energilagringsystem och laddning av elfordon med mera av högsta kvalité.

Det är av största vikt att välja en seriös och kompetent partner när du köper en solenergianläggning. Vi kan både tak och solenergi och tillsammans skapar vi ett tryggt och kompetent team som kommer finnas kvar under hela garantitiden.

 

Smarta förnybara lösningar för alla företag

Solpaneler blir mer och mer lönsamt, inte minst i kombination med laddning och energilagring där det nu finns smidiga lösningar som både ökar besparingsmöjligheterna och minskar beroendet av elnätets stabilitet.

Ett vanligt behov hos många företagare, bostadsrättsföreningar och kommuner är att hitta kostnadseffektiva energilösningar som både tar hänsyn till att verksamheten fungerar som den ska, försörjer hyresgäster och verkstäder med el när den behövs som mest. Men också tar hänsyn till elkostnader, hållbarhetsmål och önskemål om t ex laddboxar för att kunna ladda sin bil medan man är på jobbet.

Vi hanterar alla dessa behov i en sammanhängande lösning, med en kontaktperson och tydliga kalkyler varför solenergi, laddning och lagring är en bra kombination för er. Vi kan leverera kompletta energilagringssystem från marknadens kändaste leverantörer.

 

 

Lönsamma och hållbara energilösningar för dig som privatperson

Vi hjälper dig som privatperson att bli din egen solenergiproducent.

Att köpa en solcellsinstallation är egentligen inte så svårt, men att leverera en väl fungerande solcellsanläggning med batterilagring och laddbox som räcker till det du behöver, är en konst. Vi hjälper dig hela vägen och säkerställer att din anläggning är i toppdrift.

Hur fungerar solceller?

Solenergi är förnyelsebar energi som kommer från solens strålar. Solcellerna genererar el direkt från solljuset. När solen lyser på solcellerna skickas energirika fotoner, i solcellerna omvandlas denna energi till elektrisk ström som sen via en växelriktare gör strömmen användbar. Solpaneler går att sätta på tak, fasader eller på marken på större och mindre anläggningar och är oftast en väldigt lönsam investering som kräver lite underhåll.

Fördelarna är många! 

  • Minskade elkostnader
  • Lönsam investering
  • Överskottselen går att sälja
  • Miljövänligt alternativ
  • Grönt avdrag som stöd vid installation för privatpersoner

Batterilagring - lönsamt oberoende

Riktigt smart blir den egna solenergianläggningen när den kopplas ihop med batterilagring. Det ger dig full kontroll över energianvändningen i din fastighet samtidigt som du maximerar både miljövinsterna och oberoendet av yttre faktorer. Genom att koppla ett batteripaket till din solcellsanläggning kan du lagra överskottsel för användning när den behövs bättre. Med ett väldimensionerat batteri kan du också utnyttja variationerna i timpriser över dygnet för att köpa eller sälja el till eller från nätet när det ger bästa möjliga utfall.

Redo att bli din egen energiproducent?

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Våra solceller finns i flera varianter och lösningar för att passa just dina behov.
Vi finns i området runt Göteborg, exempelvis Kungsbacka, Uddevalla, Trollhättan, Ljungskile, Stenungsund och Orust men självklart även andra orter.

Kontakta oss